Obituaries

Paul Kardasz
B: 1934-12-01
D: 2017-05-26
View Details
Kardasz, Paul
Mary Alice Edwards
B: 1922-09-22
D: 2017-05-26
View Details
Edwards, Mary Alice
Mary Cassidento
B: 1933-01-01
D: 2017-05-25
View Details
Cassidento, Mary
Rose DePino
B: 1927-02-20
D: 2017-05-24
View Details
DePino, Rose
Marion Hollern
B: 1932-09-18
D: 2017-05-19
View Details
Hollern, Marion
Aurora Lopez
B: 1929-10-05
D: 2017-05-19
View Details
Lopez, Aurora
Joseph Croteau
B: 1926-09-19
D: 2017-05-18
View Details
Croteau, Joseph
Mary Petrillo
B: 1923-09-07
D: 2017-05-16
View Details
Petrillo, Mary
Joan Jagrosse
B: 1939-06-23
D: 2017-05-14
View Details
Jagrosse, Joan
Benson Benton
B: 1917-12-22
D: 2017-05-14
View Details
Benton, Benson
Brittany Riccitelli
B: 1989-12-18
D: 2017-05-13
View Details
Riccitelli, Brittany
Ronald Sutcliffe
B: 1934-06-23
D: 2017-05-11
View Details
Sutcliffe, Ronald
Charmaine Celeste Corriveau
B: 1951-02-21
D: 2017-05-08
View Details
Corriveau, Charmaine Celeste
Gail Stipa
B: 1950-03-18
D: 2017-05-07
View Details
Stipa, Gail
Frank Biancur
B: 1946-09-20
D: 2017-05-02
View Details
Biancur, Frank
Krista Ellen Kelley
B: 1970-12-11
D: 2017-05-02
View Details
Kelley, Krista Ellen
Marietta Alfonso
B: 1936-02-20
D: 2017-05-01
View Details
Alfonso, Marietta
Rosaire Gauthier
B: 1925-08-21
D: 2017-04-30
View Details
Gauthier, Rosaire
Michael Simeone
B: 1959-11-21
D: 2017-04-28
View Details
Simeone, Michael
Pasquale Salzo
B: 1951-01-12
D: 2017-04-26
View Details
Salzo, Pasquale
Joann DeGregorio
B: 1944-12-21
D: 2017-04-25
View Details
DeGregorio, Joann

Search

Use the form above to find your loved one. You can search using the name of your loved one, or any family name for current or past services entrusted to our firm.

Click here to view all obituaries
Search Obituaries
662 Savin Ave
West Haven, CT 06516
Phone: 203-934-7921
Fax: 203-933-0852

Organ and Tissue Donations

In practice, donations cannot be carried out without the consent of next-of-kin. Advance discussion of donation with family members is just as important as signing a card. In a time of extreme stress and grief, a signed donor card and knowledge of the individual's wishes will help families make their decision about donation.
 
1.  Who can become a donor?
 
2.  Will my decision interfere with my own health care?
 
3.  How will medical personnel know that I am a donor?
 
4.  Who pays for the donation procedure?
 
5.  How are the organs and tissues distributed?
 
6.  Does my age or medical history matter?
 
7.  Will I have to change my funeral arrangements?
 
8.  Can I change my mind about becoming a donor?
 

Question #1    Who can become a donor?

Answer:    Anyone who is 18 or older and of sound mind may become a donor when he or she dies. Minors may become donors with a parent's or guardian's consent.


Question #2    Will my decision interfere with my own health care?

Answer:    No. Medical personnel must follow strict guidelines before they can pronounce death and remove the donor's organs and tissues. Organ and tissue donors receive the same health care as non-donors

Question #3    How will medical personnel know that I am a donor?

Answer:    Medical personnel will know by your carrying of a "Donor Card". You should distribute copies to your family, doctors, funeral home that holds your pre-arranged services and attorney.


Question #4    Who pays for the donation procedure?
Answer:    The organ donation programs, funded through health care, pay for all costs involved in the organ donation and recovery.


Question #5    How are the organs and tissues distributed?

Answer:    The distributions of organs is handled by regional organ banks which are linked to a national computer network that allows them to speed the process of matching organ donors and recipients. Tissue distribution is coordinated by various tissue banks throughout the country.


Question #6    Does my age or medical history matter?

Answer:    Although most programs do have age restrictions for organs, it should not influence your decision to become a donor. The transplant team will decide at the time of donation whether the organs or tissues are useful for donation. If the organs or tissues can't be transplanted, it is possible that the organs or tissues may be helpful in medical research.


Question #7    Will I have to change my funeral arrangements?

Answer:    Within reason, organ donation does not delay funeral arrangements or disfigure the body, so no changes will be needed in your funeral plans. If you plan to donate your body for medical research, you should be sure to arrange all of the details with your local anatomical board.


Question #8    Can I change my mind about becoming a donor?

Answer:    Absolutely, simply tear up your donor card. Anyone that you have told about your donation request should be notified of this change. Tell family members, doctors, funeral home, and if you have made arrangements to have your status indicated on your driver's license be sure to contact the driver's license office to have your status changed.